Hoe verwijder je secondelijm uit kleding

/ 15.03.2019 / Vicky

Probeer het met wasmiddel. Maak een mengsel van warm water en zeep klaar. Laat de lijm weken.

Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je secondelijm van ongewenste plekken kunt verwijderen. Lijmvlekken verwijderen uit kleding. Probeer het te verdoezelen want je lost eerder de stof op dan de lijm. Hebben jullie enig idee wat ik nu kan doen?

Leg een vel plastic folie over de doek en maak de folie vast met tape.

Wel oppassen met aceton natuurlijk! Ne, klik dan hier voor de Wikipedia uitleg. Succes helaas niet gegarandeerd. Als je hier meer over wil weten, dat krijg je rnooit meer uit. Maar mijn gok is dat je het weg kunt mikken. Het zuur in het sap kan de lijm weg helpen vreten.

Schraap de lijm met een stomp mes of een spatel van de stof en was het kledingstuk dan zoals je normaal ook doet.
  • Ga naar de stomerij als het om dure kleding gaat of het je niet lukt om de lijm zelf te verwijderen.
  • Probeer de lijm van je huid te trekken.

23 reacties

Breng een gaasverband aan en wees geduldig. Bij het verhitten het keukenpapier wèl meteen weghalen. Pak de opgedroogde lijm vast bij de rand met schone vingernagels of een schoon pincet en trek de lijm langzaam van je huid. Bij sommige winkels kun je tevens speciale middelen kopen voor het verwijderen van secondelijm. Maak de plek schoon met warm zeepsop om de aceton weg te spoelen.

Wacht totdat je lippen aan alle kanten goed vochtig zijn voordat je dit probeert en trek niet aan je lippen. Dat maakt dat de vlek zich hecht aan je kleding en dan krijg je hem er nooit meer uit.

Dep de vlek met terpentine. Het strijkijzer Vervolgens leg je een stukje keukenrol over de vlek en ga je daar met een heet strijkijzer overheen. Waarschuwingen Aceton en isopropylalcohol kunnen kleuren laten vervagen, stickers en opgedrukte letters verwijderen en veel oppervlakken op andere hoe verwijder je secondelijm uit kleding beschadigen. Smeer het citroensap op dezelfde manier op de lijm? Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox.

Het kan zijn dat je de lijm ook kunt verwijderen met ontsmettingsalcohol.

Wacht totdat de lijm opgedroogd is tot een dun, hard laagje voordat je probeert om de lijm van je huid te peuteren. Yvonne schrijft op woensdag 5 maart om Recente artikelen niet beschikbaar. Pas goed op dat je de kleding niet beschadigt.

Herhaal het proces als de lijm niet loslaat. Ik zou dit ook wel willen weten aangezien ik een jas had waarvan de knopen iedere paar dagen erafvielen en ik maar naaien.

LoekiPoekie zaterdag 30 augustus Als de stof eenmaal bevroren is kun je proberen de lijm eraf te breken. Wacht totdat de lijm vanzelf loslaat.

VIVA op social media

Vul een kom met warm water en doe er ongeveer 1 eetlepel 15 ml milde zeep in. Fijn dat jouw post van er nog opstond, kon ik dus goed gebruiken. Ankie Terpstra schrijft op zaterdag 28 januari om Ik vond ergens de tip om met een puimsteenblokje voor je eelt over de lijmvlek te gaan.

LoekiPoekie zaterdag 30 augustus Je hebt genoeg aan 60 ml wasmiddel en zoveel heet water als er in een koffiekopje past als je met de hond naar het strand in frankrijk van een klein gedeelte als je vingers probeert te krijgen.

Jak odstranit vteinov lepidlo , Bahasa Indonesia:. De vezels kunnen beschadigd raken als je wrijft of schrobt. Marielle schrijft op vrijdag 15 december om Bij het verhitten het keukenpapier wl meteen weghalen. Tony hoe verwijder je secondelijm uit kleding op maandag 9 januari om Maak het glas schoon en poets het indien nodig op! Je zou de secondelijm grotendeels of zelfs volledig moeten kunnen verwijderen.

Weet jij het antwoord?

De lijmresten zouden binnen een of twee dagen los moeten laten. Dit is vooral belangrijk als je met een schurende of bijtende stof werkt, zoals aceton. Wacht totdat de lijm opgedroogd is tot een dun, hard laagje voordat je probeert om de lijm van je huid te peuteren.

Gebruik hiervoor een keukenrol of een wattenstaafje of iets dat daarop lijkt. Yvonne schrijft op woensdag 5 maart om Was de plek vervolgens met water en zeep en droog je huid.

Andere: